Одним із традиційних елементів малайзійської кухні є напій Те Тарік “Teh Tarik”, він широко представлений в малайських і індійських кафе на території Малайзії та Сингапуру.
 
tehtarik_01

Походження

Назва чаю з малайської мови дослівно перекладається як «тягнути чай». Така назва пов’язана з процесом приготування чаю. Напій готують з порошкового чорного чаю, який розводять окропом, потім додають згущене молоко і лід при бажанні або п’ють гарячим.

Дуже важлива особливість, яка характеризує саме Те Тарік – це наявність густої, стійкої піни на поверхні чаю (як у кави чи капучино). Саме з процесом утворення цієї піни і пов’язано слово Тарік (тягнути).

Для того, щоб утворилася стійка піна, людина, яка готує напій, повинна кілька разів перелити чай з одного посуду в інший (до 10-12 разів туди і назад). З боку цей процес виглядає як жонглювання чаєм, як би перетягування напою з одного кухля в інший до утворення піни.

Приготування чаю Ті Тарік саме по собі представляє цікаве видовище, так як чай-мейкер повинен бути досить кваліфікованим для того, щоб «тягнути» чай якомога довше, не проливаючи його!
 

Історія Teh Tarik

Напій був винайдений індійськими робітниками, які працювали на плантаціях в Малайзії. Вони додали солодке молоко в розчин порошкового чаю, який купували у китайських торговців.
 
Teh Tarik 02
 
Індійські робітники були дуже бідні і були змушені купувати у китайців саме чайний порошок, який залишався після продажу чаю. Цей чайний порошок був дуже дешевий, а напій виходив цілком стерпним, якщо в нього додати згущене молоко.

Таким чином був досягнутий ідеальний рецепт чаю Тe Тарік, який потім щільно закріпився спочатку серед індійського населення Малайзії, а потім був розпробуваний і малайцями. Те Тарік в наш час прийнято пити в основному в гарячому вигляді.

Малайці люблять вести бесіди вечорами, коли спадає спека, потягуючи солодкий гарячий чай. Те Тарік це не просто напій це традиція.
 
tehtarik_03

Отримувати оновлення

No spam guarantee.